2014. aug. 23. 23.26

Alig fél órája értünk vissza a Niagara vízeséstől, de mielőtt a mai nap élményeiről írnék, térjünk vissza a CN Tower liftjébe, ahol abbahagytuk a mesélést. :)

Canada's National Tower -már a liftes lánytól megtudtuk, hogy a torony 553 méter magas, az üvegfalú lift csak úgy suhant velünk, s nem csak a várost láthattuk felülről, hanem a liftaknát is a lábunk alatt. Már itt letesztelték, kinek van tériszonya.:) Az étterem 360 fokos szögben öleli körbe a tornyot, így körbesétálva teljesítettük is a Toronto madártávlatból című túràt. Azután egy szinttel feljebb mentünk, ahol már nyitott volt a tér, persze sűrűn rácsozva.

Mikor már negyedszer csodálkoztam rá, hogy milyen gyönyörű az Ontario tó felülről a hajókkal, szigetekkel, hogy milyen döbbenetesek az ötven-hatvan emeletes épülő toronyhàzak tetején álló daruk, Zoli mosolyogva megjegyezte, hogy vajon hàny kör kell még, hogy mindent felfedezzek. :) Na jó, elég lesz, mehetünk az üvegpadlóhoz. Hát, amikor az ember ilyen szédítő magasságban egyszer csak egy átlátszó üvegpadlóra lép.... kapaszkodtam is erősen Zoliba, s próbáltam minél hamarabb kiszédülni onnan. Ő élvezte, le is heveredett, van róla fényképes bizonyíték!

A toronyélmény után lesétáltunk az Ontario tó partjára, ahol egy hangulatos sorfőzdében ebédeltünk ( AmsterDam Brewery). Belül egy sörfőzde és étterem keveréke, kívűl körben terasz, kilátással a tóra. Finom fűszeres csirkeszárnyak, saláta, sör és napsütés, kell ennél több? Legszívesebben a tóparton maradtam volna, hangulatos sétányok, esti koncertre próbáló zenekar, sörtúrákat tartó fiatalok ( kikèrsz egy spéci pohártartón ötféle pohár sört vagy egy fémvödörben öt Coronitát), jó buli! De mégis csak fel kellene fedeznünk a város többi részét is!

Megcsodáljuk a Path nevű földalatti város egy részét, ami a metróállomásokat köti össze, tele üzletekkel és éttermekkel. Úgy el tudsz jutni egyik metroállomastól a másikig, egyik parkolóháztól a másik épületben lévő szállodáig vagy bevásárlóközpontig, hogy fel sem kell menned a felszínre. Ez a világ legnagyobb föld alatti bevásárló világa. Először Balázsék reggeli show-jában hallottam róla, mikor a februári északi sarki hideghullám idején egy itt élő magyar mesélt nekik arról, hogy egész jól megússza a mínusz 40 fokozat, mert a lakásából a munkahelyéig egy föld alatti bevásárló negyedének át jut el.

Belefutunk a belváros közepén egy nagy utcai buliba, standokkal, zenekarokkal, bűvészekkel, kiderül, ez egy háromnapos ünnep, amit minden évben megrendeznek, hogy felhívják a figyelmet, mennyi epilepsziás él Kanadában. Élvezzük a jó hangulatot, ami sajnos csak addig tart, míg vissza nem érünk a kocsihoz. Miután gondosan kiválasztottuk a parkolóhelyet, befizettük bankkártyával!!! a parkolóóránál a díjat, sajnos egy dolgot nem vettünk észre, amit a büntetőcèdula kedvesen leírt nekünk; 5 méteren belül álltunk egy tűzcsap közelében! Mindez 100 dollárba kerül errefelé! Jó kis meglepi volt! Mindegy, így jártunk, majd megkérdezzük az autókölcsönző céget, mi a teendő ilyenkor. :( Legalább a supermarketnél, ahol megálltunk gyümölcsöt venni, egy fickó megdícsérte, milyen cool kocsink van! Valóban szuper ez a kocsi, csak egy hibája van, nem a miénk. Kifelé jövet Zoli megjegyezte, hogy valóban, ez nem csak Chrysler 300as, hanem 300 S-es, a legújabb 2014-es modell, igazi elegáns amerikai kocsi tele extrákkal, ráadásul aranyban csillogó metál fekete. Zoli kiélheti rajta a technikai kütyük iránti szenvedélyét, minden órában felfedez rajta egy újabb funkciót, és úgy tud örülni neki, mint egy gyerek. Még nem értünk a végére a több mint 100 műholdas rádióadónak, a téma és előadó szerinti zeneválasztéknak, úgyhogy még kellene pár együtt töltött nap, azt hiszem:)))

Jó későn értünk vissza a szállodába, de azt hiszem, láttunk mindent érdekeset Torontóból, ami egy napba belefért. Ma sem jutottunk le az úszómedencéhez és a szaunához. :(

A bejegyzés trackback címe:

https://zozmolife.blog.hu/api/trackback/id/tr966630261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása