Zozmo 2014.08.23. 17:08

Toronto felfedezése

Augusztus 23 reggel Toronto

amikor itt 10 óra van, akkor Las Vegasban még csak 6 óra. Nagyon nehéz hajnal 6-kor felkelni, de nincs mese, ki kell jelentkezni. Újabb időzónát ugrottunk. :(

Első utunk egy Starbucksban vezet, kávézás,újság olvasás. Tiszta Starbucks lakók leszünk. Megkeressük a következő szállásunkat, ez egy Sheraton Four Points Hotel, közel a reptérhez. Check in még nincs, tehát beadjuk a bőröndöket megőrzésre, és irány a belváros, ott is a CN Tower, Toronto legjellegzetesebb épülete.

Kellemes 24 fokos az idő, az autónk csak úgy suhan, mindenütt kocogó, futó embereket látunk az Ontario tó partján. Toronto egy igazi modern metropolisz, felhőkarcolókkal, üzleti negyeddel, szállodák, bankok, éttermek, irodaházak között keresgetünk a toronyhoz közeli parkolót. Nem egyszerű és pláne nem olcsó. Vagy fél óra vagy egész nap, e kettő közül választhatsz. Jobb híján ott hagyjuk a kocsit egy parkolóházban, ahol este hétig 23 dollár a díj. Szerintem, ha nem építették volna fel itt a világ legmagasabb adótornyát ( közben rájöttek, hogy akár turista látványosságot is kreálhatnak belőle) és ha nem lenne az Ontario tó és a másik oldalán a Niagara vízesés, a külföldiek nem sok izgalmasat találnának ebben a nagyon tiszta, nagyon modern de szerintem elég jellegtelen nagyvárosban.

A jegyvásárlásnál el akartak borzasztani minket, hogy 25 perc a liftre várakozás. Kis naivak, az Univerzal Stúdió 1-1 1/2 órás soraihoz képest ez tiszta felüdülés. Persze itt is készítettek fotót rólunk egy zöld háttérrel, így a túra végén már kész volt a profi fotó, melyen a toronyban vagyunk fotózva s jelképes 80 dollárért már lehet vinni. Mi nem kértünk ebből, de fotózkodni kellett. A toronyba félig üveg lift vitt fel, így lehetett gyönyörködni a fokozatosan bővülő kilátásban.

(Folyt köv. Megyünk Niagarához és kirakott minket a takarítónő )

A bejegyzés trackback címe:

https://zozmolife.blog.hu/api/trackback/id/tr966629053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása