Zozmo 2014.08.22. 06:10

Food in America

 Zolitól átvéve a szót végre panaszkodhatok az amerikai konyhára. Röviden; a sült krumpli ès hamburger hazájában vagyunk. Én eddig egyszer ettem finomat, LA-ben, a tengerparton, egy Bubba Gump étteremben, fish and chipset, na, az isteni volt! Azóta egyre jobban szenvedek, Zoli kevésbé, mert szerinte, az, hogy ő volt katona, sokat segít elviselni a helyzetet.

A reggeli még hagyján, nem vártam sokat; kihagyom a papír ízű piritóst, a cukros sütiket és a gumi állagú bageleket, és próbálom túlélni egészségesnek kikiáltott teljes kiőrlésű corn flakes-szel. Oké, hogy lehetetlen zöld teát kapni és a barna színű vizet itt kávénak hívják, az is rendben van, hogy a gumirántottába is esküszöm cukrot tesznek és kolbásznak hívják a kis gumirudakat, de hogy napközben is külön tortúra legyen valami ízletes ebédhez hozzájutni?!

Próbálkoztunk már mindenféle helyen, egy olyan országban, ahol minden lépésnél enni lehet és az amerikaiak ezt meg is teszik, eszik az egész ország, tömény szénhidrátot, mindenen szósz van, mindenbe cukrot tesznek, mindenre szirupot öntenek. Van is sok szép nagy ember!

Azért a végére lassan felvesszük az itteni stílust, az ízlésük és gyomrunk is alkalmazkodik, ès néha már sikerül jól választanunk. A thai és olasz éttermek a nyerők eddig, illetve néhány retro amerikai bár and grill. Bárhova mész be, 10-15 dollár között mozog egy főétel, persze, a flancosabbak 20 dollár fölé lövik be az árakat. Azt is megtanultuk, hogy csak vizet kérjünk inni jég nélkül, mert már megjártuk néhányszor a hatalmas jéggel ès cukorral tömött limonádékkal. A biztos választás tehát a víz és a sör. :)

Azért megkóstoltuk a finom kaliforniai borokat is, nem tudtunk rosszul választani. :) Legutóbbi kulináris élményem egy Applebee's nevű étteremlánc epres, avokádós csirkés salátája, finom pikáns lime-os, chilis szósszal. Yummi! Azért az étlapokon elég hosszasan kell szörfölni, mire valami egyszerűt és finomat találsz, sült krumpli mentes, szósz mentes változatban. A pincér, mikor odajön az asztalodhoz, rád mosolyog, bemutatkozik es többször elmondja, hogy őt hívd, ha szükséged van valamire. A legtöbb helyen ráírják a számlára, mennyi borravalót javasolnak (15-20%-ot), de volt már olyan hely, ahol előre megkérdezték, 10 vagy 20 %- ot szeretnénk-e adni. Fura volt, de aztán kiderült, itt a borravaló egyszerűen jár, durvaság nem adni, nem a kiszolgálás minőségét jutalmazod. Bár, meg kell hagyni, hogy minden pincér nagyon kedves és szolgálatkész.

Tehát, ha kitartóan keresel, azért találsz itt is egészséges és finom kaját, csak az ízek hiányoznak. Mit nem adnék egy igazi magyar húslevesért vagy sült csirkéért!

A bejegyzés trackback címe:

https://zozmolife.blog.hu/api/trackback/id/tr196624947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása