Zozmo 2014.08.25. 16:15

Repülés - Helsinki

Augusztus 25. Helsinki, 16.25

Kicsit már kezdünk összezavarodni az időzónák közti utazástól, enyhén szólva nyúzottak vagyunk. Most derült ki, hogy a gépünk Budapest felé két órával később indul, így csak 19.05-kor szállunk fel. :( Tegnap éjjel indultunk Torontóból, vesztettünk 7 órát, és már hipp-hopp délután van. Hova tűnt a délelőtt? Tegnap a szállodában még délig volt időnk, hogy kicsit szaunázzunk, ússzunk, azután nyakunkba vettük a város eddig nem látott részeit, hogy a sok ülés előtt meglegyen a 10.000 lépés! Zoli új kütyüje ( most nem jut eszembe a neve) /Zoli: Up24/ szigorúan a körmünkre koppant, ha nem sétálunk eleget egy nap.:)

Boltokban is nézelődtünk, kíváncsiak voltunk, mit és hogyan shoppingolnak a kanadaiak. Még egy IKEA -ba is bekeveredtünk, ahonnan egy kis szuvenírrel távoztunk ( ez még titok!), jókat nevettünk magunkon, ahogy távoztunk vele a pénztártól. Megálltunk az Ontario tó partján is, kicsit távolabb a várostól, egy üdülőnegyedben, jééé, itt is favázra épülnek a házak, mint az USA-ban, hihetetlen béke és nyugalom, sétálgató emberek, rohangászó, barátságos mókusok, hattyúk, kacsák. Jó fejek ezek a mókusok, feketék, szürkék és mind hiperaktív. :)

Miután megállapítottuk, hogy itt is tudnánk élni, a szálloda felé vettük az irányt, hogy felvegyük az ott hagyott csomagokat. Fájó szívvel megváltunk a Chrysler-től, -még meggondoljuk, veszünk-e hasonlót /Zoli: 3.6 motor, fél tankkal 45 litert raktam bele/, majd rábíztuk magunkat a Finnair vendégszeretetére.

Welcome to Europe! Hol vannak már a las vegasi gép vicces, mosolygós stewardesei, akik végigmosolyogták, viccelődték az utat? Hol van az amerikai mosoly és lazaság? Szigorú arcú, seszínű szőke hajú, középkorú és csúnya légikísérők mondják fel a szokásos panelszöveget, fekete egyenruhájukban véletlenül sem mosolyognak vissza rád, hirtelen egy szigorú lányneveldében érzed magad. Hiányzol Amerika! A mosoly, a kedvesség, a zene, a hangos nevetések. Na mindegy, ez van, ezt kell túlélni. Az ülések szokásosan kényelmetlenek, aludni szinte lehetetlen, filmet nézni sem egyszerű, mivel az előttem ülő tanzániai nemzetiségű nagyon intelligens srác az első percben az ölébe döntötte a székét és úgy evett és mozizott. Ok, alkalmazkodjunk, játsszunk dominót! Döntöm én is, hogy lássak valamit a naná, hogy amerikai vígjátékból, amit választottam. Zoli is lelkesen elkezd nézni egy filmet az i-pad-en, aztán egyre mélyebben átéli... de jó neki, őt már álomba ringatta a mozi. Én még leküzdök egy fárasztó Woody Allen moviet, aztán egy-két órára én is lecsukom a szemem.

Arra ébredek, hogy nem érzem a lábam, kitörött a nyakam és a szemembe világít a fény. Hiába, nincs is jobb annál, mikor két óra alvás után, hajnali fél 5-kor a stewardes eléd löki a gyanúsan tojás szagú reggelit. Érzékelem, hogy körülöttem esznek az emberek, hallom Zoli hangját, hogy "te nem eszel, kedves?", aztán a fejemre húzom a takarót, hogy leküzdjem a rám törő migrént és hányingert. Elég is ennyi az utazás gyönyöreiről, azért csak leszálltunk egyszer.

Leszédelegtünk a gépről, átestünk az iszonyúan lassú, nagyon szigorú és persze mosolytalan csomag átvizsgáláson, ami nem volt izgalmaktól mentes. Az én kézipoggyászomat is kiszúrták, kipakolták, széttúrták, rendületlenül keresve valami nem létező folyadékot. A leggyanúsabb az esküvői, már száradófélben lévő rózsacsokrom volt. Csak azért sem magyaráztam el a természetesen szőke és kiképzőtiszt szigorúságú hölgynek, hogy miért is cipelem ezt a virágot magammal. Végül, bizonyíték hiányában szabadon engedtek. :))) És most hosszas sétálgatás után újra itt ülünk a Helsinki reptéren, várva, hogy a két órát késő gépünk végre elinduljon Budapest felé, ha minden igaz, 19.10-kor.

Vágyunk már utánad Budapest! Jó lenne már hazai földre lépni és újra megölelni minden szerettünket, akit otthon hagytunk és akik velünk izgulták végig kalandjainkat az Óperencián túl!

A bejegyzés trackback címe:

https://zozmolife.blog.hu/api/trackback/id/tr756634123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása