Zozmo 2014.08.22. 16:27

Pro - kontra

20014.aug.21. 13.25, a West Jet járatán, Las Vegasból Toronto felé

Zoli kezembe nyomta az i-padet, nincs menekvés, írnom kell. Pedig az alig 5 órás alvástól zúg a fejem és legszívesebben aludnék. Kemény menet volt tegnap az 900 valamennyi kilométer, bár Zoli vezetett, mégis úgy szédültem bele az ágyba hajnal 2 felé. Las Vegas még javában bulizott, így Zoli is úgy érezte, hogy át kell mennie a motelhez tartozó kaszinóba szerencsét próbálni. Hogy ott mi történt, nem tudom, én aludtam.:) Van egy mondás: what happens in Las Vegas, stays in Las Vegas, vagyis ami Vegasban történik, az itt is marad.) :)) Remélem, ez az esküvőnkre nem érvényes!

Reggel még megnéztük az ébredező várost, Las Vegasban még mindig ugyanúgy ragyog a nap, mint az esküvőnk napján, ott áll a helyén a New York-New York Hotel is, ahol megszálltunk s újabb és újabb emberek érkeznek, hogy átéljék a nagy kalandot. A repülőről még lefotóztam néhányszor a csillogó szállodasort, aztán pár perc múlva már a Hoover gátat csodálhattuk felülről.

Most van laza három órám kicsit megállni és újra átélni az elmúlt 17 nap élményeit.

Miért imádtuk Kaliforniát? Best of California:

- Fantasztikus az éghajlata! Vegasban átéltünk esős hűvöset, sivatagi forróságot, Los Angeles-ben a kellemes 27-28 fokos, mindig fúj a szél az óceán felől, napozós-fürdős-szörfös paradicsomot, San Franciscóban a városon kívül napos-meleg, a városban mindig felhős-hűvös időt. Ez a kaliforniai napsütés nagyon bejött nekünk, LA került ki végül győztesnek, Long Beachen, az óceán partján ki is néztünk egy házikót. :) még néhányszor kaszinóznunk kell Vegasban, hogy meg is vegyük, ahogy elnéztük az itteni ingatlan árakat.:)

- Egész évben van finom eper! És mindenféle finom gyümölcs és zöldség, hiszen ez Amerika gyümölcsös kertje, a narancs hazája. Hatalmas ültetvények az utak mentén, végre láttam, hol terem a pisztácia! Fürtökben a pisztácia fán! És Zoli szedett nekem rózsát egy végtelen rózsa ültetvényen!

- A hatalmas terek, szobák, végtelen országutak. A tiszta és minden sarkon elérhető restroom- ok ( toalett:) ), a jégautomaták, a Starbucks kávézók sora, a szuper olcsó benzin.

- A mindig mosolygó, segítőkész és kedves emberek. Ha valakire rámosolyogsz, tuti, hogy visszamosolyog. Hogy itt a köszönés a "how are you?" és igaz, hogy nem vár rá választ, csak a gesztus és a mosoly a fontos.

- A tiszta és egyszerű kommunikáció. Itt mindenki tudja a dolgát, átláthatók és világosak a szabályok, kiszámítható a rendszer, ez adja az emberek magabiztosságát, még a legegyszerűbb forgalomirányító is fontossága teljes tudatában teszi a dolgát, mert ő az amerikai államot képviseli és ezt senki nem kérdőjelezi meg.

- A Pacific Coast Highway, ami a Csendes óceán partján visz végig LA-től San Farancisco-ig. Még ha kalandosan is telt ez az utazás, akkor is fenséges volt az óceánt nézni hosszú órákon keresztül.

- A végtelen fehér homokos part, amin Long Beach -től végig tudsz sétálni Malibuig.

- A Universal Studios mesevilága, ahol újra gyerek lehetsz és hagyod, hogy elvarázsoljanak, megröptessenek, ahol kalandfilmek szereplőjévé válhatsz. Vissza akarunk menni újra megküzdeni a Transzformerekkel és megmenteni a világot!!! Jó kis adrenalin-sokk volt!

- Végigmenni Las Vegasban éjszaka a Stripen, egy lehajtott tetejű Ford Mustang-gal és megnézni a kápolnát éjszakai kivilágításban, ahol holnap lesz az esküvőd.

- Az esküvő izgalmai után ellazulva fotózkodni az utcán és fogadni ismeretlenek jókívánságait, majd bulizni egy igazi new yorki bárban.

- Mikor eláll a lélegzeted, ahogy megpillantod a Grand Canyont a lemenő nap fényében.

- Megölelni a több száz éves mammutfenyőket a Muir Woods Nemzeti Parkban és érezni a kiisugárzásukat.

- Áthajtani kocsival a lenyűgöző Golden Gate hídon San Francisco-ban.

- Rájönni, hogy csak a várost borítja párafelhő, a híd másik oldalán nyári napsütés vár Sausalito -ban.

- A cable car-on (régi villamosok) a lépcsőn lógva utazni, miközben a vicces vezető azon poénkodik, hogy Úristen, elromlott a fék, és nekiereszti a kocsit egy meredek lejtőnek.

- Felfedezni, hogy Friscoban sok európai vonás van, imádják a Tudor stílusú, Angliából koppintott sorházakat és a színesre festett falakat.

- Frisco dombjain barangolni, miközben minden utca tetejéről az óceánt látni.

- Áthajózni a Golden Gate híd alatt és megnézni közelről az Alcatraz börtön szigetet. Az utóbbi nagyon komor és félelmetes látvány!

- A kikötőben enni a helyi tengeri herkentyűs specialitásokból.

- Megkóstolni az igazi ír kávét a Buena Vista Cafe-ban és megcsodálni, mi a titka az elkészítésének. Videónk is van róla! Nem hittünk a szemünknek.

Bad points vagyis ami nem tetszett:

- A borzalmas, ízetlen műanyag kenyerek, tojás és egyéb műanyagok a reggelinél. Minden tele van cukorral és egyéb szószos, krémes, öntetes szornyűséggel.

- A 15 fokra lehűtött szállodai szobák. Hiába kapcsoltuk ki, mindig visszakapcsolták. :( - Hogy minden italt egy kiló jéggel adnak.

- A benzinkútnál csak akkor tudsz tankolni, ha előre kifizeted készpénzzel vagy előre beterhelik a kártyádat, legfeljebb, ha kevesebb fért bele, mint amennyit megsaccoltál, visszaadják a különbözetet.

- A szállodákban előre ráterhelik a számladra a feltételezett szallasdíjat, plusz biztonsági fedezetet, nehogy lelépjél. Cserébe kijelentkezni csak egy mozdulat és good bye! Akár a telefonodról is elvégezheted egy-két gombnyomással. ( na, ez tetszett!)

Még gondolkodhatnánk, de nem tesszük, mert csak a jóra koncentrálunk, otthon hagytuk a jó kis magyar pesszimizmust és borúlátó attitűdöt. Keep smiling and enjoy life! :))))

A bejegyzés trackback címe:

https://zozmolife.blog.hu/api/trackback/id/tr726626213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása